Adio, Florin Marin! ACS Poli nu mai are antrenor. Vezi cine poate ajunge la Timisoara

Florin Marin a fost demis de la cârma lui ACS Poli Timişoara. Tehnicianul a obţinut doar două puncte în primele 3 partide din play-out, iar echipa a ajuns pe loc retrogradabil. Azi, oficialii grupării de pe Bega decis să se despartă de Florin Marin şi i-au transmis acestuia că nu mai este antrenorul primei echipe.

În play-out, Poli a remizat la Chiajna (0-0), cu CFR Cluj (2-2) şi a pierdut ieri, la Craiova, cu CSU (0-1). Cu doar două puncte acumulate în play-out, Timişoara a ajuns pe locul 7, direct retrogradabil, cu 15 puncte. Chiajna şi FC Voluntari sunt imediat peste Poli, ambele echipe având câte 16 puncte.

În 21 de meciuri disputate în Liga 1 sub comanda lui Florin Marin, Poli Timișoara a obținut 4 victorii, 10 egaluri și 7 înfrângeri.

Favorit pentru a-i lua locul lui Florin Marin pe banca lui Poli este Cosmin Contra (40 de ani). „Guriţă” a mai pregătit formaţia alb-violetă în 2010, fiind prima sa grupare în cariera de antrenor. Contra a şi jucat la Timişoara, în două rânduri: 1993-1995 şi 2010. Din vară, tehnicianul este liber de contract, după despărţirea de Guangzhou R&F. Cosmin Contra e dorit la Poli de Daniel Stanciu, dar pe listă mai sunt Gigi Mulţescu, Ioan Andone şi Dorinel Munteanu.

Desi conducerea clubului nu s-a  grabit sa anunte demiterea tehnicianului, confirmarea a venit de la „pastorul” echjipei, primarul Nicolae Robu, care a facut anuntul, bineinteles pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, rezultatele echipei de fotbal reprezentative a Timișoarei, ACS Poli, au fost, pe aproape întreg parcursul campionatului, dar mai ales în ultima vreme, total necorespunzătoare, mult sub nivelul așteptărilor fanilor ei și ale oricărui timișorean devotat orașului.

Prin urmare, la un moment dat, s-a impus despărțirea de antrenorul Dan Alexa, polist de suflet, fost căpitan al echipei în una din cele mai performante variante ale ei din întreaga istorie.

Continuatorul lui Dan Alexa la cârma băncii tehnice, profesorul Florin Marin, un antrenor experimentat și un om de calitate atâta cât l-am cunoscut eu în această perioadă, un om care a pus suflet în pregătirea echipei, a reușit, la un moment, să aducă un plus de valoare și de spectaculozitate jocului, dându-ne speranțe că aceste schimbări evidente în bine se vor materializa și în victorii și în, final, în puncte atrase.

Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Echipa a ajuns, după înfrângerea de ieri de la Craiova și după rezultatele din ce în ce mai strălucitoare ale echipelor din Voluntari și Chiajna, pe penultimul loc, un loc direct retrogradabil.

În situația creată, inevitabil, a sosit vremea despărțirii de Florin Marin. Eu îi mulțumesc d-lui profesor Florin Marin pentru strădanii și pentru înțelegerea amiabilă, în respect reciproc, a nevoii de schimbare.

Încă nu avem o variantă de continuare. Prima opțiune, pentru mine, este, în continuare, Cosmin Contra. Am discutat astăzi cu dânsul și mi-a cerut păsuire până diseară, eventual până mâine dimineață. Am fost de acord, așteptăm răspunsul său ferm până mâine la ora 10.00.

Fac apel la toți iubitorii de Poli să rămână alături de echipă acum, când e atâta nevoie de suportul lor! Timișoara merită să rămână pe prima scenă fotbalistică a țării și poate rămâne! Haideți, stimați și dragi timișoreni să o demonstrăm! La rugby suntem cei mai tari! La handbal ne-am calificat în play-off! La baschet avem toate șansele să rămânem pe prima scenă! Și toate acestea cu suportul semnificativ al Primăriei! De la toamnă, regulile finanțării fotbalului se vor schimba și, rămânând în Liga I, vom putea reintra în zona de elită a acesteia!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here