Admitere 2018: Universitatea Politehnica Timișoara și-a ocupat toate locurile bugetate

Sesiunea de admitere din luna septembrie s-a încheiat la Universitatea Politehnica Timișoara odată cu ultima rundă de confirmări. În condițiile în care numărul de absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat a scăzut la nivel național, UPT a ocupat toate cele 2260 de locuri bugetate, la toate facultățile și 430 de locuri cu taxă.

În premieră, în acest an au fost admiși, pe locuri speciale, 75 de absolvenți ai unor licee din mediul rural care beneficiază și de unele facilități deloc de neglijat: cazare gratuită timp de un an și 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună. De asemenea, au fost ocupate toate locurile speciale pentru rromi.

În ceea ce privește românii de pretutindeni, 53 au fost admiși încă în sesiunea din vară, iar cei înscriși în sesiunea din septembrie mai trebuie să confirme locul.

Universitatea Politehnica Timișoara asigură cazare în căminele proprii, modernizate, pentru toți studenții săi, acces gratuit la bazele sportive proprii, precum și la cea mai modernă bibliotecă studențească din țară. Nu în ultimul rând, UPT asigură burse atât din fondurile MEN, cât și din venituri proprii, studenții merituoși fiind astfel recompensați pe măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here