ADR Vest: Apelul de proiecte pentru finanțarea drumurilor a fost relansat

Reabilitarea infrastructurii de drumuri cu finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional, în perioada 2014 – 2020, se face în cadrul priorității de investiții 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.  Apelul de proiecte din cadrul priorității de investiții 6.1, împreună cu Ghidul solicitantului corespunzător acestuia, a fost relansat de către Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – în calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR – în data de 6 decembrie 2016.

Așadar, odată cu această relansare, s-a dat startul pregătirii proiectelor astfel încât, începând cu data de 6 ianuarie 2017 – de la ora 15:00, să poată fi depuse în vederea solicitării de finanțare nerambursabilă. Spre deosebire de apelul anterior, în cadrul acestui apel de proiecte cererile de finanțare se vor depune utilizând exclusiv aplicația My SMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Proiectele vor putea fi depuse spre finanțare până în data de 6 iulie 2017, la ora 15.00.

Finanțarea nerambursabilă din cadrul acestei priorități de investiții va fi acordată pentru modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T, pentru construcția/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres, precum și pentru investiții destinate siguranței rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, stații pentru transport public de pe traseul drumului județean finanțat).

Lista cu proiectele propuse pentru finanțare pentru Regiunea Vest a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest din data de 26 septembrie 2016. Cele 10 proiecte din lista proiectelor prioritare pentru depunerea spre finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte aparțin consiliilor județene din Regiunea Vest și sunt următoarele:

  • din județul Arad:

o        Modernizare DJ 709 km 0+800-30+700 Arad-Pâncota și DJ 792C, Buteni-Șilindia-Tîrnova-Pîncota, km 0+000-21+000 si 26+000-36+30

o        Modernizare DJ 682C, inclusiv pod Mureș, pentru funcțiunea de Centura Est Arad

o        Modernizare DJ 709E, Sânpetru German – Lim. Jud. TM, km 9+200 – 16+600

  • din județul Caraș-Severin:

o        Modernizare DJ 581, intersecția cu DJ 586A (Secășeni) – intersecția cu DN 57 (Grădinari)

o        Modernizare DJ 684 Rușchița – Voislova, limită județ Timiș, conexiune cu județul Hunedoara

  • din județul Hunedoara:

o        Modernizare DJ 687: Sântuhalm-Hunedoara-Călan km 13+150-22+281

o        Culoar trafic Mureș Nord

  • din județul Timiș:

o Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – autostrada A1 (km 12+975)

o Modernizare DJ 593, (Ltot=35,9 km, din care necesar modernizare L=20 km)

o Modernizare drum județean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și Pod peste Mureș la Pecica județul Arad (L=57 km din care necesar de monitorizare cca. 30 km).

Finanțarea proiectelor se va face în ordinea depunerii acestora și după parcurgerea tuturor etapelor de selecție a proiectelor depuse în cadrul primului apel al aceleiași priorități de investiții.

Alocarea financiară pentru pentru această prioritate de investiții, în Regiunea Vest, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare trebuie să se încadreze între minim 1 milion euro și maxim 50 milioane euro. Finanțarea nerambursabilă acordată în cadrul acestei priorități de investiții, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, va fi de maxim 98% din valoarea eligibilă a unui proiect, iar contribuția beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here