Adrian Orza vrea ca în locul garajelor demolate să apară, pe lângă parcări, și locuri de joacă!

Consilierul local și fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza este pentru demolarea garajelor din oraș! Acesta spune că, deși avea și el un garaj încă din 1991, a fost de acord cu demolarea.

Orza spune însă că pe lângă parcări, municipalitatea ar trebui să se gândească și la amenajarea unor locuri de joacă și spații verzi.

Sunt de acord cu daramarea garajelor! Si o spun din postura unuia care a avut garaj, din anul 91 cand vecinii din str. Mures au demarat constructia lor, cu aprobarea primariei de atunci. Bateria de garaje e demolata acum, de cateva zile. Am facut aceasta introducere ca sa fiu bine inteles cum ma pozitionez fata de actiunea primariei. Ceea ce vreau sa arat insa e o alta abordare legata de cum ar trebui reamenajata zona, dupa demolare. Primaria asfalteaza tot, facand parcare. Cred insa ca nevoia oamenilor care stau in acele condominii e si alta in afara de parcare. Ei au nevoie, acolo intre blocuri si de un petec de iarba si un mic loc de joaca. Putem sacrifica cateva locuri de parcare pentru asta! Am amenajat ( inca din 2007) astfe de ‘ kituri’ in diferite zone din oras. Adica, un mic parculet, loc de joaca si parcari de jur imprejur. Iata despre ce vorbesc, se vede in imagini, mai jos. E vorba de scuarul Vidraru, din zona Lidia. Locatie, mult mai mica decat cele in care acum, dupa demolarea garajelor, se asfalteaza tot. Cei de la directia tehnica ar trebui sa coopereze cu cei de la mediu, pt a realiza astfel de kituri in cartierele de blocuri. E pacat, daca tot se demoleaza garajele sa nu se faca ceva durabil, serios”, spune Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here