Afaceri cu migranți, în familie! Doi soți, prinși în flagrant

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritoarial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu polițiști din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta au depistat opt cetăţeni din India într-un autoturism condus de o femeie cetățean român, având ca antemergător un alt cetățean român implicat în activitatea infracțională. Cei doi sunt de fapt soț și soție și aveau o afacere certă: traficul de migranți!

Sâmbătă, oamenii legii au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în vederea documentării activității infracționale a persoanelor implicate în adăpostirea și transportul migranților din zona de frontieră în municipiul Timișoara. Astfel, polițiștii au observat un autoturism marca Ford și un BMW, care se deplasau pe DN59B din direcția Banloc spre localitatea Deta și ulterior pe E70 spre municipiul Timișoara, acestea fiind suspecte că ar fi implicate în activități infracționale privind traficul cu migranți. Cele două autoturisme au fost interceptate și oprite de către polițiștii de frontieră la intrarea în Timișoara.

La verificările efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul autoturismului Bmw, condus de o femeie, S.M., în vârstă de 42 de ani se aflau,opt cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor, iar în celalălalt autoturism marca Ford, condus tot de un cetățean român P.C., în vârstă de 44 de ani, nefiind găsite alte persoane, acesta având rol de antemergător.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt cetățeni străini sunt din India, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 30 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde și că intenționau să ajungă cu sprijinul celor doi cetățeni români, în municipiul Timișoara contra sumei de 50 de euro de persoană.

Extinzând cercetările, seara trecută, în jurul orei 20:00, în baza mandatului de percheziţie emis de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie domiciliară la un imobil din localitatea Banloc, judeţul Timiş, la domiciliul numitei S.M.. Cu această ocazie, au fost descoperite într-un garaj, 16 persoane dintre care 13 indieni, 2 afgani și un pakistanez cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, fără documente asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranţi, pentru cei doi cetățeni români.

Totodată pe numele acestora, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.