Afacerile timișene și Timișoara 2023 promovate în Portugalia

În această săptămână, delegația de afaceri timișeană condusă de președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, se află în Portugalia unde participă la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B la Porto, oraș înfrățit cu Timișoara, principal centru industrial al țării și al doilea ca importanță după Lisabona.
În cursul zilei de 22 mai, delegația timișeană a participat la evenimentul de promovare a capitalei culturale europene, susținut de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în prezența E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia și a consilierului Economic și Comercial Adela Fedorca, a Directorului General al Asociației Antreprenorilor Portughezi (AEP) și Consul Onorific al României la Porto, Paolo Vaz, a Directorului Institutului Cultural Român din Lisabona Dinu Gîndu, a reprezentanților administrației, mediului cultural-artistic și comunității de afaceri din regiunea Porto.
Din delegația română a făcut parte și Ștefan Voinea, Director Adjunct al Direcției de Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României. Evenimentul de prezentare s-a încheiat cu un moment artistic de excepție susținut de Romanian Chamber Orchestra. Forumul de Afaceri care a urmat a reunit peste 25 de companii din Regiunea Porto din domeniile de interes ale oamenilor de afaceri timișeni, respectiv: industrie alimentară, agricultură, medical, HoReCa, comerț, servicii – fiecare companie timișeană având 3-4 parteneri de discuție.
În deschiderea Forumului, președintele CCIAT a făcut o prezentare a principalilor indicatori economico-sociali ai județului Timiș și a locului onorant pe care acesta îl ocupă în context național, reiterând totodată eficiența parteneriatului între cele două organizații camerale, care a condus la contacte de afaceri bilaterale stabilite în cadrul evenimentelor economice organizate la Porto și Timișoara.
Concluziile de închidere a Forumului au fost prezentate de primarii celor două orașe, de ambasadorul României în Portugalia, de Directorul General al AEP și de Președintele CCIAT. Misiunea economică timișeană în Portugalia a fost organizată de CCIAT și AEP, cu implicarea Camerei de Comerț și Industrie a României, ca acțiune în cadrul Acordului de Colaborare dintre CCIA Timiș și Asociația Antreprenorilor Portughezi, semnat la Porto, în aprilie 2018, odată cu semnarea acordului de înfrățire dintre orașele Porto și Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.