O familie de afgani depistată în timp ce intenţiona să treacă ilegal în Serbia

migranti1

Patru afgani care stăteau legal în România au fost depistaţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal în Serbia. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat patru cetateni afgani, printre care si un minor de 6 ani, care intentionau să treacă ilegal în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Grupul era format dintr-o familie, soț, soție și un copil care au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei și un alt cetățean afgan care, în urma cercetărilor, s-a stabilit că avea rolul de călăuză. Potrivit oamenilor legii, toți sunt stabiliți legal în România.

Ieri, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş Severin, au observat patru persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre interiorul ţării, spre frontiera cu Serbia.

Imediat s-a procedat la interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Una dintre acestea a prezentat un document, în care erau trecute datele de identitate a trei persoane, cetateni afgani, document care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.“În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză, doi bărbaţi ți o femeie, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani, şi un copil în vârstă de 6, sunt din Afganistan şi stăteau legal în România. Doi dintre ei, împreună cu minorul, alcătuiau o familie, erau studenți în București și posesori de permise de ședere în România, valabile până în luna septembrie 2016. Cei doi au declarat că au decis să plece într-o țara din vestul Europei și întrucât nu deţineau documente de călătorie valabile, au apelat la un conaţional în vârstă de 23 ani, care le-a promis că o să-i conducă până la destinație”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals privind identitatea şi uz de fals. Totodată, călăuza va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Cei trei membri ai familiei, care au solicitat azil pe teritoriul României, vor fi predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri Pentru Solicitanţi de Azil Timişoara.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here