Agenții economici din Timiș invitați la o misiune economică în Japonia

Spread the love

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș oferă firmelor timișene oportunitatea de a participa la misiunea economică multisectorială.

Evenimentul va avea loc în Japonia (Osaka – Kyoto – Tokyo), în perioada 10 – 20 mai 2017. Obiectivul major al misiunii economice este de a intensifica relaţiile comerciale și economice dintre România și Japonia, de a face cunoscute produsele românești pe piața niponă, de a identifica noi oportunități de afaceri și investiții, prin stabilirea de contacte directe. În plus, este pregătit și un program de vizitare a obiectivelor turistice aparţinând culturii şi civilizaţiei nipone. „Și în acest an, vom continua strategia de promovare a produselor românești pe piețele extra-comunitare. În prezent, 70% din comerţul exterior al României este către Uniunea Europeană, 15% către ţările europene non-UE şi 15%  pe celelalte continente. De aceea, programul de misiuni economice al CCIAT pentru 2017 vizează țări ca Statele Unite ale Americii, Japonia, Tunisia, Emiratele Arabe Unite sau Kazakhstan”, a declarat la începutul acestui an directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.

Termen de confirmare:  15 februarie 2017.

Costul participării la misiunea economică este 2.350 euro + TVA pentru membri CCIAT şi 2.530 euro + TVA pentru cei care nu sunt membri. Servicii incluse: transport cu avionul Timișoara – Tokyo  și retur (cu compania Lufthansa), taxe aeroport, cazare cu mic dejun inclus, 9 nopți în hoteluri de 3*** (în Tokyo și Osaka), însoțitor român de grup.

Japonia este a treia economie la nivel mondial și a doua putere economică în Asia-Pacific, regiune caracterizată de cel mai mare dinamism economic la nivel mondial, înscriindu-se în eşalonul priorităţilor politice şi economice ale României în raport cu țările din Asia-Pacific. În 2016, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale s-a ridicat la 279,49 milioane USD, din care exportul a fost de 107,86 milioane USD, iar importul 171,63 milioane USD, soldul fiind de -63,78 mil. USD.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here