Agenții economici din Timiș invitați la un seminar privind noutățile legislative din mai multe domenii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un nou seminar în care vor fi prezentate noutățile legislative din mai multe domenii.

La seminar participă instituții precum: Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratul de Poliție – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Comisariatul regional pentru Protecția Consumatorului Timiș și Direcția de Sănătate Publică.

Este o problematică pe un domeniu foarte îngust, dar la ora actuală cred că este de un interes destul de mare pentru mediul crescătorilor de animale din județ și nu numai. În decembrie 2016 legislația privitoare la sacrificarea animalelor a apărut un noua ct normativ care îl completează pe cel existent, este vorba despre ordinul președintelui ANSVSA, ordinul 140/2016, care completează vechiul ordin 35/2011, cu privire la cerințele sanitar veterinare. Este vorba despre sacrificarea animalelor în abatoare de mică capacitate”, spune Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Vor fi discutate prevederile ordinului 119/2014 și aspectele prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății 1030 din 2009, vor fi cuprinse și câteva aspecte legate de comerțul ocazional, fiindcă este și perioada Paștelui. De asemenea vom avea și o prezentare legată de cadrul legislativ, administrativ și operațional, în vederea verificării proiectelor finanțate prin măsurile Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, având în vedere faptul că în continuare solicită aceste reglementări numeroși agenți economice sau persoane fizice care accesează aceste fonduri”, spune Liana Tripșa, inspector superior DSP Timiș.

Pe direcția protecției consumatorilor nu aș putea spune că este o legislație foarte nouă, însă spectrul de aplicare al instituției este foarte larg. Din activitatea noastră pe piață constatăm că este mereu nevoie, atât pentru operatorii economici, cât și pentru diverse societăți care încearcă să își dezvolte domeniul de activitate este nevoie să cunoască legislația. Astfel, ne vomr eferi în primul rând la cadrul general, OG 21/1992 privitor la protecția consumatorului”, spune Dan Pervescu, purtătorul de cuvânt al Comisariatului regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Vest.

Evenimentul va avea loc luni, 10 aprilie, în sala CEDO a sediului CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here