Aglomerație la frontiera de Vest! Vezi câți oameni au intrat și au ieșit din țară

În perioada 29.04-1.05.2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Au fost constate 24 de fapte ilegale la regimul juridic al frontierei de stat.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. În urma măsurilor dispuse la nivelul I.T.P.F. Timișoara, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat cu operativitate. Aproximativ 600 de polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

Astfel, în perioada de referinţă, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control, pe ambele sensuri de deplasare, peste 35.000 de persoane, cetățeni români și străini şi 13.500 de mijloace de transport.

În acest weekend, cel mai tranzitat punct de trecere a fost P.T.F Cenad, la frontiera cu Ungaria, unde au efectuat formalităţile de control peste 10.000 de persoane, pe ambele sensuri de deplasare, cu 4.000 de mijloace de transport. Trafic intens a fost şi la frontiera cu Serbia, în P.​T.F. Porțile de Fier I, cu aproximativ 9.400 de persoane şi aproximativ 3.500 de mijloace de transport.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, 24 de fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here