Ai grijă ce faci! Poliția Locală te privește prin 94 de camere de supraveghere

0
575

Mai multe zone ale Timisoarei sunt monitorizate în permanență de 94 de camere de supraveghere video. Imaginile ajung direct în Biroul de Monitorizare Video din cadrul Poliţiei Locale.

Doisprezece polițiști locali au fost angajați să monitorizeze imaginile surprinse de cele 94 de camera. Astfel, în schimburi, câte doi agenți urmăresc toate mişcările din pieţele unde există camere.“În Piața Victoriei avem 20 de camere. Se poate scoate și de pe înregistrare dacă ne solicită organele abilitate. De exemplu a fost furt de piatră în Piața Badea Cârțan, spargere mașină în Piața Traian. Am văzut pe camera și am anunțat prin stație agenții de pe teren”, transmite șeful Biroului de Monitorizare, Ionel Stanici.

Supravegherea prin intermediul camerelor video a devenit funcţională în: Piaţa Libertăţii -8 camere, Piaţa Unirii -18 camere, Piaţa Sf. Gheorghe -4 camere, Piaţa Victoriei- 20 camere, Piaţa 700 -4 camere, Piaţa Badea Cârţan- 6 camere, Piaţa Traian -10 camere, Liceul C.D. Loga – 4 camere, Liceul Eftimie Murgu -4 camere, Liceul J.L. Calderon -4 camere, Liceul N. Lenau -4 camere, Liceul G. Moisil – 3 camere, Primăria Municipiului Timişoara – 5 camere.

Sistemul de monitorizare video are scopul de a creşte siguranţa cetăţenilor şi de a reduce criminalitatea.”Anul trecut, în tot judeţul Timiş au fost 300 de sesizări de furturi din buzunare, în judeţul Cluj au fost 800 de furturi din buzunare. Noi nu ne mulţumim că stăm mult mai bine decât Clujul, dar nici nu putem să creăm Timişoarei imaginea unui oraş în care bântuie hoţii”, explică primarul Nicolae Robu.

Valoarea inițială a proiectului realizat din bani europeni a fost de 1,9 milioane lei.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here