ALDE își anunță candidatul pentru Primăria Timișoara

Profesorul universitar Ilare Bordeașu este candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru funcția de primar al municipiului Timișoara. Ilare Bordeașu este profesor universitar în cadrul Universității Politehnice Timișoara de peste 25 de ani, lider sindical la nivel local și național, cu o vastă experiență în management și coordonare de echipe.

Candidatul ALDE la Timișoara a fost validat de către Biroul Politic Județean, dar și în cadrul Biroului Politic Național, având susținerea celor doi copreședinți ai partidului, Călin Popescu – Tăriceanu și Daniel Constantin.“Timișoara are nevoie de un foarte bun comunicator, de un om care să fie capabil să ia decizie în funcție de interesele unei comunități în slujba căreia se pune. Domnul Ilare Bordeașu a demonstrat aceste abilități în experiența sa ca lider de sindicat, sau din poziția de conducător al unor echipe de proiecte și de cercetare. Îl susțin pe domnul Bordeașu în alegerile locale și îi vom oferi tot sprijinul necesar pentru alegerile locale din luna iunie”, a spus copreședintele ALDE Călin Popescu – Tăriceanu.

Un lider nu se poate autonumi, el trebuie să fie unul validat, acceptat și urmat de oamenii din jurul său. Domnul Ilare Bordeașu a dovedit mulți ani la rând că are atributele unui lider. El a reprezentant mii de persoane în munca de sindicat, a ascultat și urmat interesele acestora, dând dovadă că este un bun comunicator, mediator, iar pentru dumnealui munca în echipă este o cale de a obține rezultate. Parcursul dumnealui profesional demonstrează de asemenea că este un om ambițios, muncitor care a făcut în carieră tot ceea ce și-a propus. Îi urez succes în alegerile locale și îl asigur de tot suportul meu”, a afirmat copreședintele Daniel Constantin.

Ilare Bordeașu a acceptat propunerea echipei ALDE Timișoara de a deveni membru al formațiunii politice, deși până acum nu a mai fost membru în cadrul altui partid, considerând că poate fi o alternativă viabilă în alegerile locale din 2016 și că poate să ofere comunității timișorene o nouă viziune de administrație locală. „Mă consider o persoană modestă și muncitoare. Toate rezultatele mele de până acum au fost urmarea dorinței de a avea obiective în viață, urmate de o bună planificare, disciplină și efort. Am avut șansa de a face parte din echipe extraordinare, de a fi alături de oameni de la care am învățat mult, cărora le datorez mulțumiri și respect pentru că au fost alături de mine în diferite proiecte și încercări. Am acceptat propunerea ALDE Timișoara de a candida din partea acestui partid pentru funcția de primar al municipiului Timișoara și cred că pot fi o alternativă care să le ofere timișorenilor ceea ce le lipsește pentru a simți că orașul progresează așa cum ar trebui: un dialog corect, o echipă eficientă cu viziune asupra dezvoltării orașului spre un alt nivel de performanță. Timișoara are resurse extraordinare pentru a deveni un reper urban european și pentru a ieși din starea de blazare în care se află acum”, a declarat Ilare Bordeașu.

Ilare Bordeașu are 57 de ani, este profesor universitar la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, în cadrul Catedrei de Mașini Hidraulice. Cariera sa profesională a început în anul 1985, la Electrotimiș Timișoara, iar din anul 1988 și-a început activitatea universitară.

Din anul 2008 a deținut funcții de reprezentare și conducere în diverse consilii universitare, inclusiv în Senatul UPT. Anterior, în 2004, a început și activitatea sindicală devenind președintele Sindicatului Liber din UPT, iar în 2008 a devenit vicepreședinte al Federației Sindicale Naționale ALMA MATER, funcție pe care o deține și astăzi.

(Foto: www.banatulmeu.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.