Alegeri în Universitatea Politehnica Timișoara. Cine e președintele Senatului UPT

UPT

Alegeri în cadrul Universității Politehnica Timișoara. Ieri a fost ales noul Președinte al Senatului UPT.

Pentru legislatura 2016 – 2020 s-au înscris în cursă doi candidați. Este vorba despre  prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu și prof. univ. dr. ing. Petru Andea. Noii membri ai Senatului au ales ca președinte al forului legislativ pe prof. dr. ing Radu Vasiu, care a strâns 39 de voturi pentru din cele 66 exprimate.

Tot în această săptămână vor avea loc și alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara. Exercitarea dreptului de vot se va face joi, 18 februarie, între orele 8:00 și 18:00, într-o singură locație pentru toți electorii, în Sala Senatului UPT. Astfel, au fost depuse două candidaturi: prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, actualul rector al Politehnicii, și prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeașu, fost președinte al Sindicatului Liber din UPT.

Planul managerial al candidatului prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban anunță continuarea politicilor care au făcut posibile performanțe precum reconfirmarea calificativului de „Universitate cu grad de încredere ridicat”, obținerea locului I în Topul transparenței Universităților publice din România sau promovarea a unei treimi dintre cadrele didactice din UPT. Astfel planul managerial „pornește de la experiența de conducere acumulată și propune soluții pentru principalele provocări ale universităților secolului XXI: plafonarea numărului de studenți cu frecvență, creșterea importanței transferului tehnologic și a angajamentului regional, internaționalizarea ca factor determinant în consolidarea poziției unei universități în cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calității totale și guvernanței universitare”.

Prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeașu, în calitate de candidat la funcția de rector pentru legislatura 2016 – 2020, menţionează ca obiectiv principal al angajamentului luat prin planul managerial „creșterea prestigiului UPT prin formarea de specialiști/profesioniști în rândul absolvenților și printr-o atmosferă academică caldă, de prețuire și respect; în două cuvinte: firească și normală”.

Rezultatele alegerilor vor fi publicate pe site-ul universității și transmise în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here