Alexandru Iovescu solicită Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică măsuri, după valul de infracţiuni cu violenţă din ultimul timp

Timişoara nu este doar capitală culturală, ci şi una a infracţiunilor comise cu violenţă. Mai mulţi oameni în vârstă şi-au pierdut viaţa după ce au fost atacaţi în casele proprii. Alţi infractori, fură şi tâlhăresc, existând un adevărat val de fărădelegi. Consilierul judeţean Aleandru Iovescu pune o entitate din cadrul CJT, la muncă.

„Județul Timiș a ieșit din topurile județelor vizitate, dar a intrat în cel al județelor periculoase, în care nu ne mai simțim în siguranță nici în case! Sunt șocat de numărul mare de incidente din ultima perioadă, dar mai ales de violența lor. Oameni uciși în case, indivizi care flutură pistoale și cuțite în mijlocul străzii, mașini sparte, parcă descriu scene din vestul sălbatic!

Există și în subordinea Consiliului Județean Timiș o entitate, care măcar acum ar trebui să-și facă vizibilă utilitatea – ATOP – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Solicit pe această cale un punct de vedere al ATOP referitor la situatia criminalității din județ și din Timișoara, cât și mai important o strategie bazată pe niste măsuri imediate care să contribuie la reducerea acestor fapte atât de grave.

Avem nevoie să readucem în cadrul comunității noastre siguranța și ordinea publică, să readucem încrederea cetățenilor în instituțiile statului care asigură protecția publică și să oferim cetățenilor județului Timiș garanția securității.

Sper ca solicitarea mea să nu rămână fără răspuns, iar violența în județul Timiș să nu atingă cote mai mari decât sunt acum”, a spus Iovescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here