Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, acuză USR-PLUS și PNL de troc politic, în ceea ce privește situația de la Piețe

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis acuză de troc politic USR-PLUS și PNL. Asta în urma situației de la Piețe. Ionuț Nasleu a fost demis din funcția de director, însă Consiliul de Administrație a rămas același, pentru că Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Piețe S.A., în care trebuia CA trebuia demis, a fost amânată cu doar două ore înainte de ședință.

”Nicio săptămână nu a ținut “curajul“ administrației Fritz de a începe curățenia generală și depolitizarea în societățile comerciale aflate în subordinea municipalității. Astăzi, ar fi trebuit să aibă loc, la ora 16:00, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Piețe S.A. pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație, pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță asumate prin mandat. Cu numai 2 ore înaintea ședinței, consilierii locali au fost anuntați că ședința se anulează, fapt care dovedește totalul dezinteres față de situația reală de la această firmă, cu pierderi economice și o inconștiență crasă a noilor administratori ai orașului în ceea ce privește guvernarea locală. Niciodată, în istoria recentă a Primăriei Timișoara și a Consiliului Local, nu s-a jucat alba-neagra cu ședințele AGA. Ionuț Nasleu rămâne, astfel, în CA la Piețe S.A. A plecat doar din funcția de director, alături de alți colegi din PNL, cu sprijinul nemijlocit al primarului Dominic Fritz. Probabil că acesta a fost trocul politic dintre USR-PLUS și PNL: îndepărtarea omului lui Nicolae Robu de la conducerea societății în schimbul păstrării sinecurilor și indemnizațiilor pentru liberalii din Consiliul de Administrație!”, spune președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Simonis l-a mai acuzat pe Fritz că nu face nimic pentru transparentizare, ci din contră, acesta continuă practicile politicianiste întâlnite și la predecesorii săi.

”Ceea ce s-a întamplat astăzi, la Piețe S.A., domnule Fritz, nu este un pas spre “normalitate“ ci o continuare a practicilor politicianiste netransparente, de culise, atât de blamate de domnul primar și de partidul său în campanie. Ați ratat, astăzi, o șansă importantă, domnule primar, de a arăta că doriți într-adevăr o altfel de administrație locală și ați arătat că sunteți prizonierul intereselor de grup ale colegilor de coaliție. Somn ușor, Dominic Fritz!”, mai spune Alfred Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here