Senatorul de Timiș Alina Gorghiu, prezent astăzi la Timișoara, a criticat Ordonanța grațierii. Aceasta spune că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar avea o reacţie înţeleaptă dacă ar anunţa că “ordonanţele care-i sunt dedicate le lasă la sertar, închise”. Potrivit Alinei Gorghiu, graţierea nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor din România.

În plus, spune că nu ar fi propus niciodată un asemenea proiect. “Dacă aş fi făcut parte dintr-un cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un astfel de proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse, nu l-aş fi girat. Cred că acest proiect curmă cariere politice şi cred că este necesar să găsim pârghii astfel încât dezbaterea reală să se facă pe tema pe care societatea românescă nu o cunoaşte în acest moment. S-a discutat în spaţiul public încă de ieri despre ce se poate face pentru a împiedica această ordonanţă. Moţiunea simplă anunţată de USR nu va putea împiedica o eventuală ordonanţă, dar o voi susţine cu tot dragul pentru că va duce dezbaterea în Parlament. E necesar să faci dezbatere reală pe situaţia din justiţie, pe situaţia penitenciarelor, pe eventuale abuzuri din justiţie, dar în Parlament, şi nu altundeva”, a transmis Alina Gorghiu.

Dacă social-democrații susțin că ordonanța va duce la rezolvarea problemei supraaglomerării din penitenciare, PNL va milita pentru alte soluții.

Articolul precedentMoise Guran, în dialog cu studenții UVT
Articolul următorCCIA Timiș sprijină tinerii inovatori să devină antreprenori de succes  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.