Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a continuat verificările desfășurate la unitățile de alimentație publică din Timișoara. La două restaurante cunoscute au fost descoperite numeroase probleme, fiind decisă oprirea temporară a activității.
Problemele au fost găsite la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia.
Principalele abateri de la legislație constate e referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.
Sancțiunile aplicate au însemnat acordarea a două amenzi contravenționale în cuantum de 20.000.lei, respectiv un avertisment. Au fost dispuse și o serie de măsuri complementare. Astfel a fost decisă oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru ambele unități, respectiv oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.