Faimoasa Taverna Racilor din Mall, închisă de OPC

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș au dipus, în urma unui control, oprirea temporară a funcţionării restaurantului Taverna Racilor din Iulius Mall. De asemenea, restaurantul fost amendat cu 15.000 de lei.

“Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate în spațiile de depozitare, păstrare – spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare -caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizaţia sanitar-veterinară și pentru siguranţa alimentelor în condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate)”, au constatat, printre altele, cei de la Protecţia Consumatorilor.

De asemenea, nu se respectau vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectate corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut.

Prin urmare, au fost aplicate două sancţiuni contraventionale: amendă contravențională în cuantum de15.000 lei şi un avertisment

Au fost dispuse următoarele măsuri:

Oprirea temporară a serviciilor pană la remediere;
Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

În plus, restaurantul funcţiona fără a avea autorizație din partea Primăriei Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.