Ambasadoarea Franței în România, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, în prelegere la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara organizează un nou eveniment de deschidere către internaționalizare, organizat în cadrul seriei „Ambasadori la UVT”, marți, 8 iunie 2021, cu începere de la ora 16.20.

Excelența Sa, Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei în România, va fi prezentă în Aula Magna a UVT și ca susține prelegerea „Franța și România în contextul relansării europene”, marți, 8 iunie 2021, cu începere de la ora 16.20. Evenimentul va fi transmis online.

Colaborarea dintre Franța și România, precum și bunele relații dintre cele două țări sunt bine-cunoscute și întreținute permanent în rândul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara. Discuția cu Excelența Sa, Doamna Ambasador Laurence Auer, va viza relațiile dintre Franța și România și perspectivele de dezvoltare pentru perioada ce va urma.

Născută la Geneva, licențiată în limba și literatura engleză și având un Masterat în arabă (Universitatea Aix-Marseille), E.S., doamna Laurence Auer, a obținut diplome de studii aprofundate la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence și din Paris. Domnia Sa și-a început cariera diplomatică în 1984 în cadrul Ministerului Culturii, urmând să activeze în funcții de Responsabil de misiune în cadrul Direcției de politici de dezvoltare, în cadrul Direcției Națiunile Unite, precum și la cabinetul Secretarului de stat pe lângă Prim-Ministrul Franţei, responsabil pe probleme de mediu. Secretar II la Reprezentanța permanentă a Franței pe lângă Comunitățile Europene de la Bruxelles și purtător de cuvânt la Comisia Europenă de la Bruxelles, doamna Laurence Aues este, în prezent, Ambasador al Franței în România și în această calitate va susține la UVT prelegerea cu titlul „La France et la Roumanie dans le context européen de relance”.

Evenimentul, moderat de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT și va fi transmis LIVE, pe pagina de Facebook a UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here