Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România, a avut miercuri, cu prilejul vizitei oficiale la Timișoara, o întâlnire cu președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță. Scopul vizitei a fost acela de intensificare a relațiilor de afaceri între cele două țări.

Poziția geografică, forța de muncă bine calificată, sunt atuuri ale Timișului.

„Dorim să creștem valoarea schimburilor comerciale între țările noastre. În 2021, acestea au atins valoarea de 1,5 miliarde de euro, ceea ce ne îndreptățește să considerăm piața românească una în plină expansiune. Județul Timiș beneficiază de o poziție geografică privilegiată, de forță de muncă educată și calificată, de aceea ne bucurăm că suntem astăzi la Camera de Comerț. Totodată, dorim să deschidem în curând un consulat onorific la Timișoara”, a menționat ambasadorul Irlandei în România.

În intervenția sa, președintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare a economiei Județului Timiș și a locului pe care acesta îl ocupă la nivel național, precum și o prezentare a activităților Camerei de Comerț și a premierelor în sistemul cameral românesc și a serviciilor specifice destinate comunității de afaceri.

La propunerile lansate de președintele CCIAT, s-a convenit asupra unei agende de lucru concretă, printre cae figurează pregătirea unei delegații de afaceri timișene care să participe la Medical & Pharma Conferences în Dublin,

Totodată, împreună cu viitorul Consulat Onorific al Irlandei și al unei companii, se va organiza o întâlnire a CCIA Timiș cu reprezentanții celor 29 de firme cu asociați irlandezi care activează în județul Timiș, cu participarea autorităților publice locale și a principalelor servicii deconcentrate din teritoriu.

Înaltul oficial a fost însoțit de o delegație de afaceri

Reprezentantul Enterprise Ireland, Alexandru Aionițoaei, a menționat rolul acesteia ca organizație guvernamentală responsabilă de dezvoltarea și creșterea întreprinderilor irlandeze pe piețele mondiale. Agenția are birouri în 34 de țări ale lumii iar membrii sunt companii care activează cu preponderență în domeniile IT&C (tehnologii de digitalizare, smart cities), agricultură (utilaje agricole, procesare carne și lapte), construcții și infrastructură, medical (soluții de digitalizare). De asemenea, a oferit informații despre Congresul medical care va avea loc la Dublin, în cursul lunii iunie a.c..

„Întâlnirea cu Președintele CCIA Timiș a fost una extrem de productivă și nu am nici o îndoială că va conduce la relații de colaborare fructuoase în viitor” , a scris în cartea de onoare a CCIAT E.S. Paul McGarry.

Articolul precedent4 obiecte decorative care trebuie să fie prezente în camera copilului tău
Articolul următorParteneriatul dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Nokia Networks accelerează inovarea în domeniul financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.