Camera de Comerț din Timiș își propune să atragă cât mai multe firme cu capital străin în județ. Astăzi s-au pus bazele unei noi colaborări, de data aceasta cu Slovenia. Ambsadorul Sloveniei la București, a venit la Timișoara pentru a discuta cu reprezentanții Camerei din Timiș despre oportunitățile de finanțare în județ.

Mi s-a făcut o prezentare a economiei județului Timiș, foarte detaliată, și a felului în care se pot face afaceri în acest județ. Am schimbat informații pentru realizarea obiectivului nostru comun de a crește numărul de firme cu capital sloven în Timiș. Acest județ este unul de succes, cifrele vorbesc de la sine și aceste statistici înseamnă munca oamenilor de aici, atât a administrației publice, cât și a comunității de afaceri. Este și motivul pentru care eu mă aflu aici, vrem să înbunătățin acest climat economic, schimbruile comerciale dintre țările noastre și de a aduce cât mai multe afaceri slovene în acest județ. Am avut discuții concrete, cum să facem acest lucru și am convenit că cel mai bine este să orgaizăm evenimente economice și expoziții, cărora să le adăugăm și un aspect cultural. În zilele următoare vom concretiza agenda de lucru și vreau să-i mulțumesc domanei director general pentru sugestiile și propunerile făcute astăzi și care sperăm să se concretizeze”, a declarat ambasadorul Sloveniei la București, Michael Zupancic.

În momentul de față la nivelul județului Timiș la Registrul Comerțului sunt înmatriculate doar 21 de firme cu capital sloven. Însă reprezentanții CCIAT sunt convinși că după această întâlnire, numărul firmelor slovene va crește în județ.

Lucrurile se vor schimba pentru că domnul ambasador a înțeles că înafară de faptul că cele două țări au o relație foarte bună din punct de vedere politic, din punct de vedere cultural, iar acum și pe partea economică trebuie lucrat. Astăzi, de comun acord am convenit asupra organizării unor evenimente împreună, mai mult decât atât dumnealui ne-a invitat să facem parte din delegațiile care vor fi în România la sfrșitul anului. Pentru noi întâlnirea de astăzi a fost și este importantă pentru că deja de mâine vom afla când vom avea primul forum împreună. Aceste forumuri vor fi organizate cu ocazia expozițiilor. Ne bucurăm că domnul ambasador a înțeles că numărul firmelor care au investit în Timiș este mic și că trebuie crescut și când va reveni la Timișoara se va mări cu cel puțin două, trei firme înmatriculate la Registrul Comerțului. Deci de mâine vom lucra împreună la tot ce am convenit”, susține Florica Chiriță, directorul CCIAT.

Reprezentanții CCIAT mai spun că vor încerca să organizeze și un eveniment cultural, Zilele Sloveniei în Timișoara. Deocamdată însă nu se știe dacă evenimentul va avea loc în acest an, sau anul viitor.

Articolul precedentCum va fi vremea in Banat in ultima saptamana a lui Aprilie
Articolul următorCubanezul Omar Sosa, la Gărâna Jazz Festival 2017!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.