Scandalurile din sânul PNL sunt departe de a fi istorie. Istoricul partid se zbate într-o mediocritate crasă, atât la nivel național, cât și la nivel local, și asta datorită „alegerilor” pe care unii le fac.

Raul Ambruș a avut ghinionul să candideze la niște alegeri cu rezultate cunoscute și forțate înainte de a avea loc, iar acum se pregătește să fie dat afară. Tânărul face însă o analiză la rece a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp și pune punctul pe i.

„PNL Timișoara își poate vedea împlinit acum visul, alianța cu PSD, după anunțarea excluderii mele din partid. După cum știți la acest moment sunt suspendat din partid, în urma alegerilor furate de la PNL Timișoara, iar astăzi președintele PNL Timiș, ales nestatutar, Alin Nica, a anunțat că va iniția procedurile pentru excluderea mea din partid, alături de zeci de colegi liberali care astăzi sunt și ei suspendați, însă și alții noi, luați în vizor mai recent de conducerea județeană. La Timișoara, contrar dorinței membrilor, a fost impus un președinte ilegitim, de carton, care astăzi conduce o organizație goală, fără membri, care are ca scop doar satisfacerea lui Alin Nica. Marele obiectiv din acest moment al actualei conduceri este o alianță cu PSD, lucru la care eu m-am opus și pentru asta am plătit. În cadrul intern de partid am spus de mai multe ori că, ori decidem să ieșim din alianța cu USR, ori continuăm alianța, dar să fim parteneri corecți, să punem umărul împreună la dezvoltarea orașului, nu să votăm alături de USR doar atunci când exista un interes pentru PNL. Nu pentru o alianță cu PSD a fost votat PNL de către timișoreni, care au fost trădați și păcăliți de actuala conducere.

Alin Nica și Cosmin Tabără vor să fie și în car și în căruță și în alianță cu USR, dar să îi satisfacă și pe cei care își doresc o opoziție împreună cu PSD, care sa blocheze dezvoltarea orașului, cu scopul ca în 2024 să se întoarcă la „ciolan”, fapte care practic au transformat PNL Timiș într-un bordel și un partid care nu mai prezintă nicio credibilitate nici în cadrul alianței, nici în fața cetățenilor. Ca să înțelegeți clar, PNL Timiș atacă continuu și sabotează acțiunile partenerilor de alianță de la USR, mai rău decât a făcut-o PSD, însă vor să rămână și cu beneficiile puterii – viceprimar și oameni prin toate instituțiile. Mai mult, au făcut nenumărate înțelegeri ascunse pentru a sabota Primăria Timișoara și astfel interesele cetățeniilor. La asemenea mizerii eu nu am vrut să fiu părtaș și nici nu le voi accepta niciodată. Cred că se poate face politică și în mod asumat, cinstit, corect, în respect pentru cetățeni. Ce să mai înțeleagă oamenii astăzi din acțiunile actualei conduceri, când sunt mulți membri de partid care nu mai înțeleg.

Ca și consilier local am votat până acum cu propria conștiința și pe baza parteneriatului care exista între cele două partide, și ca liberal, nu voi accepta niciodată o impunere venită de la Dănuț Groza sau marionetele sale. PNL a uitat cum a primit votul cetățenilor, iar PSD nu mai era scos din „ciuma roșie”. Însă, acest film l-am mai văzut la PDL, când colegii de fuziune și-au distrus propriul partid, iar acum îl vor termina și pe al nostru. Alin Nica nu știe să respecte legea și nici nu înțelege valoarea ei, fiind obișnuit doar cu sinecurile politice. La Colterm au fost votați oameni care au câștigat un concurs jurizat de o comisie de selecție votată în unanimitate în CL, din care face parte inclusiv un membru PNL, chiar din #echipacastigatoare. Însă, acestea sunt detalii pentru Alin Nica și pentru groparii PNL Timiș. Iar acei „bătăuși” de la Colterm sunt manageri de firme performante care țin statul în spate și profesori universitari. Stimați timișoreni, PNL pregătește o alianță de opoziție cu PSD, ea funcționează deja de o bună perioadă de timp, iar la acest lucru nu s-a gândit toamna trecută nici un votant PNL, nici în cele mai negre scenarii în momentul votului acordat PNL, mai ales după falimentul numit USL în urma căruia partidul decontează și în ziua de astăzi. Pentru ca m-am opus oricărei colaborări cu PSD, indiferent că este o acțiune de opoziție sau una de putere, a trebuit să fiu înlăturat. Mergem înainte! Platforma liberală pe care am anunțat-o deja, o să devină funcțională cât de curând și vă așteptăm alături de noi!”, spune Ambruș.

Articolul precedentDupă ce a dat lovitura a intrat direct în… arest!
Articolul următorDin nou peste 630 de cazuri de COVID-19 în Timiș. A crescut și rata de infectare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.