Stilul industrial este o tendință populară în designul interior modern, iar amenajarea unei bucătării în acest stil nu este o excepție. Un astfel de design este caracterizat de o estetică brută și urbană, cu elemente precum metalul, betonul și lemnul brut, care sunt integrate în mod frumos în designul general al bucătăriei. Când vine vorba de alegerea mobilierului, culoarea joacă un rol important în crearea unui aspect armonios. Iată mai multe informații despre diferitele piese de mobilier și culoarea pe care ar trebui să o aibă pentru a crea un design armonios într-o bucătărie în stil industrial.

Designul industrial într-o bucătărie complet funcțională și estetică

Blaturi
Blaturile sunt o parte importantă a designului bucătăriei, iar într-o bucătărie cu stil industrial, acestea sunt adesea confecționate din beton sau piatră naturală. În ceea ce privește culorile, nuanțele naturale de gri sau maro sunt cele mai potrivite pentru aceste tipuri de blaturi. Dacă vrei să adaugi o notă de culoare, poți alege un blat cu inserții de o altă culoare în diferite nuanțe de gri sau maro.

Dulapuri și sertare
Dulapurile și sertarele sunt elemente esențiale într-o bucătărie, iar selecția culorii este importantă atunci când vrei un aspect armonios. Într-o bucătărie cu stil industrial, poți alege dulapuri și sertare din metal sau lemn brut. În ceea ce privește culorile, culorile închise, cum ar fi negrul, griul și maroul, sunt opțiuni bune. De asemenea, poți alege dulapuri vopsite într-o nuanță mai luminoasă, cum ar fi albastru, pentru a adăuga o notă de culoare în bucătărie.

Scaunele de bucătărie
Scaunele de bucătărie într-un stil industrial pot servi ca elemente de accent în designul general al încăperii. Pentru a se potrivi esteticii industriale, acestea pot fi alese din gama de scaune în culori neutre, cum ar fi negru, gri, sau chiar tonuri de maro, care pot fi găsite la Homelux.ro. Acestea vor complimenta materialele brute și aspectul nefinisat specific acestui stil. Totodată, pentru un contrast interesant și pentru a adăuga un strop de culoare care să încălzească atmosfera, poți folosi scaune în culori vii sau pastelate, cum ar fi verde sau albastru deschis. Această abordare va adăuga un accent vizual plăcut și va face ca bucătăria să devină mai primitoare, fără a compromite coerența estetică a designului industrial.

Plăci de faianță sau de sticlă
Plăcile de faianță sau de sticlă sunt o opțiune populară în bucătăriile cu stil industrial. Acestea pot fi folosite ca placaj în spatele aragazului sau a chiuvetei, adăugând un element suplimentar de design. Pentru o estetică industrială coezivă, poți alege plăci de faianță sau de sticlă în nuanțe de gri sau albastru închis. Dacă vrei să adaugi o notă de culoare, poți alege plăci de faianță sau de sticlă într-o culoare mai luminoasă, cum ar fi roșu sau galben.

Amenajarea unei bucătării în stil industrial este un proiect interesant, care poate fi un adevărat câștig pentru aspectul general al casei. Culorile joacă un rol important în crearea unui design armonios, iar în acest articol am discutat despre culorile potrivite pentru diferitele piese de mobilier din bucătăria în stil industrial. În general, culorile neutre și închise precum griul, maroul și negrul sunt opțiuni bune pentru a obține un aspect autentic al stilului industrial. Cu toate acestea, poți adăuga o notă de culoare prin inserții sau accente în nuanțe mai luminoase. Sperăm că acest articol te-a ajutat să îți conturezi planurile pentru o bucătărie cu adevărat specială!

Poză de House Method pe Unsplash.com

Articolul precedentProiectul de modernizare și eficientizare energetică a căminelor studențești ale UVT – C3, C15 și C17 – s-a calificat pentru finanțare prin PNRR
Articolul următorUSV continuă colaborarea cu echipa de rugby SCM Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.