Amenzi de peste 135.000 de lei weekendul trecut în Timiș.Ce nereguli au făcut șoferii

Poliţiştii timișeni au desfăşurat weekendul trecut activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. Au fost constatate 35 de infracţiuni şi aplicate 597 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 135.000 de lei.

În perioada 10-12 iunie, peste 220 de poliţişti au acţionat, pe raza judeţului Timiş, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel, poliţiştii de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi alte structuri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi pentru creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc. Au fost efectuate 54 de acțiuni, 76 de controale și instituite 13 filtre rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 35 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei), dintre care 25 în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 597 de sancţiuni contravenţionale, 37 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Pentru încălcarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 543 de sancțiuni, 218 dintre acestea fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 135.000 de lei.

În plus, poliţiştii au reţinut 60 de permise de conducere şi au retras 22 de certificate de înmatriculare auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here