Amenzi de peste 900.000 lei pentru „munca la negru” în Timiș

Controale la societățile comerciale din Timiș. Sute de angajatori au fost luați în vizor de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, ca urmare a reclamațiilor depuse la adresa lor. Aceștia sunt foști ori actuali angajați ai agenților economici incriminați.

Verificările s-au făcut pe mai multe direcții, însă cele mai mari sancțiuni au fost acordate de Serviciul Control Relații de Muncă. Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut de la începutul anului și până în prezent peste 1.500 de controale și au descoperit 53 de persoane care munceau fără forme legale. Au fost aplicate 1.210 sancțiuni, dintre care 1.068 avertismente și 142 de amenzi în valoare totală de 916.200 de lei.

Totodată au fost depistați 31 de angajatori care aveau muncitori fără forme legale, care s-au ales cu amenzi în valoare totală de 460.000 de lei. A fost întocmit și un dosar penal pentru o firmă  care avea șapte angajați fără forme legale. Potrivit reprezentanților I.T.M.,  în cursul anului trecut în acest sector au fost întocmite șapte dosare penale.“Chiar acum două zile am avut o campanie la nivel de județ, am antrenat 22 de inspectori, cu Poliția cu Jandarmeria pentru a putea desfășura această activitate și am depistat 14 lucrători în domeniul construcțiilor care lucrau fără formă legală de angajare. Sancțiunea diferă, noi mergem pe minim de 10.000 de persoană, dar putem merge și pe 20.000. Am spus și în Colegiul Prefectural că am găsit chiar o firmă în domeniul construcțiilor că au fost găsiți șapte lucrători fără forme legale de anagajare. Legea spune că peste cinci angajați fără forme legale se întocmește dosar penal și am trimis actele către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara”, a subliniat şeful I.T.M. Timiş, Pavel Kasai.

În Timiș, de la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 72 de accidente de muncă. Dintre aceste 65 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă și șapte accidente mortale. Numărul acestora s-a dublat față de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.