Amenzi mari pentru şoferii de tiruri care nu respectă semnificația indicatoarelor referitoare la tonaj

Polițiștii locali au în atenție problema autovehiculelor de mare tonaj care circulă pe raza municipiului Timișoara, în locuri în care acest lucru este interzis, pe lângă acțiunile desfășurate periodic în zonele în care există sesizări de la cetățeni, organizând și acțiuni punctuale pe anumite străzi.

O astfel de locație este Calea Stan Vidrighin, unde în acest weekend a fost organizată o acțiune amplă, de verificare a modului în care conducătorii autovehiculelor de mare tonaj respectă semnificația indicatoarelor amplasate în zonă. Trebuie menționat faptul că, încă de la demararea lucrărilor pe această arteră, au fost instalate panouri de informare referitoare la lucrări, presemnalizarea restricțiilor fiind efectuiată și în afara municipiului, pe tronsoanele circulate de conducătorii de autovehicule de mare tonaj.

La finalul săptămânii trecute au fost instalate și indicatoare de restricție a circulației autovehiculelor de tonaj 7,5 tone, cu excepția riveranilor. În urma acțiunii din weekend, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, de câte 1305 lei fiecare, unor conducători auto care, deși au observat că nu este permis să circule în zona restricționată, au încercat să scurteze drumul pe aici.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioadă următoare, motiv pentru care Poliția Locală atrage atenția conducătorilor de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația și indicatoarele rutiere, pentru a evita sancționarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here