Amenzi în Piața Iosefin! Cum au încercat câțiva comercianți să păcălească clienții

Trei comercianți s-au ales cu amenzi usturătoare, fiind prinși de polițiști, întrucât revindeau în Piața Iosefin marfă cumpărată din Piața de Gros susținând că sunt producători. Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au efectuat ieri o acțiune în piața agro-alimentară Iosefin pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț în incinta acesteia.

Potrivit oamenilor legii, în primul rând au fost vizați comercianții despre care existau date că expun spre vânzare produse achiziționate din Piața de Gros și despre care susțin că le dețin din gospodăriile proprii. În această situație au fost depistați trei comercianți, care dețineau carnete de producător eliberate de Primăriile Otelec, Tomnatic și Sânmihaiu Român, dar care, pe lângă marfa din producție proprie, revindeau cantități mari de legume cumpărate din Piața de Gros Timișoara.

Cei în cauză au fost sancționați cu câte 7500 lei fiecare, conform Legii 145/2014. Alte două persoane depistate expunând spre vânzare marfă, dar care nu aveau afișate etichetele de produs au fost de asemenea sancționate.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de acțiuni vor continua cu scopul de a avea un comerț civilizat și legal în piețe din Municipiu, fiind vizate atât aspecte care privesc etichetarea legumelor și fructelor expuse spre vânzare, păstrarea curățeniei și respectarea normelor sanitar-veterinare în piețe, cât mai ales depistarea acelor comercianți care revând produse la prețuri mai mari decât cel de achiziționare, susținând că sunt de fapt producători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here