Proprietarii de câini care nu curăţă mizeria lăsată de patrupede sunt amendați de Poliţia Locală. Punga şi făraşul sunt accesorii uitate acasă de majoritatea iubitorilor de câini, atunci când îi scot la plimbare.

Polițiștii locali au în vedere, în această perioadă, ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, intensificarea verificărilor referitoare la prevederile HCL 371/2007 modificată cu privire la plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă și a celor din categoria agresivi fără lesă sau botniță, dar și referitoare la plimbarea căinilor fără a curăța dejecțiile fiziologice ale acestora, aspecte sancționate cu amenzi între 800 și 1000 lei.

În ultimul an au fost aplicate un număr total de 131 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.800 lei proprietarilor de animale de companie de pe raza municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile articolului 21 din HCL 371/2007 modificată. O dată cu încălzirea vremii, cetățenii au sesizat în mod preponderent aspecte legate de necurățarea dejecțiilor și plimbarea câinilor fără lesă în zona centrală a municipiului, cum ar fi Piața Unirii, zonă în care, în ultimul an, au fost depistate 22 de persoane care nu au respectat prevederile legate la aceste capitole.

Poliția Locală atrage atenția posesorilor de câini să respecte legislația deoarece pe lângă sancțiunile destul de mari, nestrângerea resturilor constituie și o sursă de disconfort pentru persoanele care se plimbă cu copiii care pot pune mâna pe aceste resturi.

 

 

(Foto: Acasa.ro)

Articolul precedentCopiii diagnosticați cu Sindromul Down vor beneficia de însoțitor
Articolul următorSe cere demisia directorului R.A.T.T

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.