filarmonica-banatul

filarmonica-banatul

Eveniment important în capitala Banatului! Pentru prima dată, Anul Nou coreean – Seollal – a fost marcat miercuri în Timișoara, la iniţiativa consulului onorific al Coreei de Sud, Ioan Gârboni.

În foaierul Sălii Capitol, invitaţii au avut ocazia să deguste produse coreene preparate de voluntarii Consulatului Onorific şi de cei de la Asociaţia de Prietenie Româno-Coreeană. Kimbap sau alge marine cu legume, ruladă de legume sau orez au fost doar câteva dintre specialitățile bucătăriei coreene. De Anul Nou, felul principal este bulgogi, carne de vită marinată împreună cu chapjae, o pastă de cartofi dulci cu legume.

Miercuri de la ora 19.00, a avut loc un concert simfonic sub bagheta dirijorului Hur Dae-Sik, avându-i ca solişti pe Kim Daeguen, Hwang Yongmin, Kim Hyounggwan, Kim Seyeon, Jeong Daye, Han Woojeong, Moon Myunghyun. Programul a inclus lucrări de Mozart, Bach, Reinecke, Bruch, Cimarosa, Saint-Saens.

Sâmbătă, de la ora 12, în parcarea de taxi de lângă Sala Capitol timişorenii vor avea ocazia să asiste la o tradiţie a poporului asiatic şi anume prinderea de mesaje de Anul Nou pe crengile copacului.

Programul artistic va continua de la ora 19, când va avea loc un recital la Filarmonica Banatul. Sărbătoarea Noului An coreean se va termina prin lansare de lampioane.“E prima dată când se întâmplă acest eveniment la Timișoara. E dublu scop: în calitate de filarmonist și în calitate de consul onorific. Am zis să sărbătorim acest An Nou pe care ei îl vor face sâmbătă. Va fi și lansarea a o sută de lampioane și a unui mini-concert. E al doilea eveniment cultural pe care îl organizăm cu prilejul a 25 de ani de activitate diplomatică între România și Coreea de Sud”, spune consulul onorific al Coreei de Sud, Ioan Gârboni.

Anul Nou rămâne în continuare una dintre cele mai importante sărbători în Coreea de Sud. Seollal cade de obicei în a doua lună după solstițiul de iarnă care are loc la începutul lunii februarie.

Articolul precedentDe Dragobete se ieftinesc biletele de avion!
Articolul următorDuminici distractive pentru copii, cu teatru de păpuși, la Iulius Mall