Alpinistul Horia Colibășanu invită publicul la proiecția filmului expediției din 2018, pe Everest

Horia Colibășanu, unul dintre cei mai experimentați alpiniști români de mare altitudine, cu un palmares de opt vârfuri cu altitudine de peste 8.000 metri, invită publicul la proiecția filmului ultimelei sale expediții în Himalaya, la care a renunțat din cauza pericolului de avalanșă.

Miercuri, 13 februarie 2019, în sala Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, vor avea loc două sesiuni de proiecție, de la ora 19.00, respectiv de la ora 20.30, publicul având posibilitatea să adreseze întrebări la finalul filmului.

Sportivul timișorean prezintă momentele dificile din 2018 când, alături de partenerul său alpinistul slovac Peter Hamor, și-a propus un proiect deosebit în Himalaya, care presupunea parcurgerea unui traseu foarte dificil și expunerea timp de 4-5 zile la altitudine de peste 8.000 de metri, fără oxigen suplimentar sau ajutor din partea șerpașilor. Condițiile de zăpadă și de vreme au creat dificultăți pentru expediție, astfel că cei doi sportivi au hotărât să renunțe și să încerce proiectul într-un alt an.

La evenimentul din 13 februarie, va participa și Laura Mareș, singura femeie din România care a urcat pe vârful Himalayan Ama Dablam (6812m), considerat cel mai frumos munte, dar cu un traseu foarte tehnic și care a presupus efort și multe antrenamente de pregătire. Laura Mareș va povesti la Timișoara cum a fost experiența sa alături de antrenorul Justin Ionescu, care a însoțit-o în expediția din octombrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.