Aproape 100 de migranți încercau să iasă din țară, înghesuiți în remorca unui tir!

Polițiștii de frontieră au oprit din drum aproape 100 de migranți ce încercau să ajungă în vestul Europei.

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 06.30. Atunci în punctul de trecere al frontierei Nadlac II s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Norvegia.

La o scurtă verificare poliţiştii de frontieră au constatat că șnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală astfel că au  trecut la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al automarfarului.

În urma verificărilor polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, 91 de persoane din Siria și Irak. Polițiștii au stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări. Totodată, cetățenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here