Calendarul sesiunii de admitere de vară la Universitatea de Vest din Timișoara a traversat și ultima etapă, cea a confirmărilor noilor studenți pentru locurile pentru care s-au înscris și au fost admiși. Au confirmat înscrierile aproape 4000 de noi studenți, care vor fi înmatriculați începând cu anul universitar 2019-2020.

Remarc cu sinceră satisfacție că UVT este un exemplu bun de universitate a competitivității, poate cel mai bun din vestul țării. În timp ce declinul generațiilor școlare din România se accentuează, la fel cum crește și orientarea noilor absolvenți spre oferte educaționale în străinătate, UVT reușește să atragă un număr tot mai mare de candidați. Și nu este vorba doar de candidații are concurează pentru locurile bugetate, cât mai ales de cei care concurează pe locuri cu taxă. Se știe foarte bine că numărul total de locuri finanțate public i-ar permite fiecărui nou absolvent de Bacalaureat să-și găsească un loc bugetat la facultate, fără taxă. Însă, în pofida acestui argument teoretic, UVT își dovedește competitivitatea și atractivitatea tocmai prin evoluția înscrierilor pe locurile cu taxă. Numărul celor care au concurat pe locurile cu taxă a fost la paritate, în această sesiune de admitere, cu numărul celor ce au concurat pe locurile bugetate, un semnal clar al adecvării ofertei noastre universitare, cu o structură complexă, cuprinzând 160 de programe de licență și master, o ofertă convingătoare, pe măsura așteptărilor și opțiunilor tinerilor. Viitorii noștri studenți vin la UVT pentru că au încredere că pregătirea oferită de UVT înseamnă șanse semnificative pentru viitorul lor”, declară rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

La ciclul de licență, numărul candidaților înscriși în admiterea de vară 2019 este aproape egal cu numărul total al celor înscriși anul trecut, în sesiunile de admitere de vară și toamnă, înregistrându-se aproape 6000 de dosare depuse. După etapa finală a admiterii de vară, cea de confirmare pe locurile pe care au fost admiși, peste 3000 de candidați au optat pentru înmatriculare la UVT în noul an universitar, la unul dintre cele 76 de programe de studiu de licență.

Din cele 76 de programe de studii de licență, cel puțin 15 au înregistrat o concurență de 2 până la 6 candidați pe un loc bugetat (fără taxă). Au fost înregistrați între 5 si 6 candidați pe un loc la specializările de licență de excelență și tradiție: Psihologie (5,6 candidați pe un loc bugetat) și Informatică (5,4 candidați pe un loc bugetat). Alte programe la care concurența a fost mare pentru locurile bugetate au fost cele de Comunicare și Relații publice (4,3 candidați pe un loc), Resurse Umane (4,1 candidați pe un loc), dar și cele de Kinetoterapie (3,5 candidați pe un loc), Drept (3,3 candidați pe un loc), Geografia turismului (3 candidați pe un loc), Management (3 candidați pe un loc), sau cele care au înregistrat cel puțin doi candidați pe un loc bugetat, programe cum sunt cele de Educație Fizică și Sportivă, de Informatică aplicată, sau programul de studiu de Marketing, ori cel de Media digitală.

La ciclul de master, de asemenea, numărul de dosare depuse pentru înscrieri a crescut față de vara trecută, situându-se la aproape 1400 de dosare, înscrise în acest an. Chiar și în contextul în care mulți absolvenți ai celor trei ani de facultate își amână susținerea licenței pentru toamnă, numărul de înscrieri pentru cele 84 de programe de master oferite de UVT este în creștere și la admiterea de vară, atât pentru programele de studiu vocațional, cât și pentru cele din științele exacte, socio-umane sau juridice.

În acord cu această evoluție, UVT caută permanent să își diversifice oferta educațională și să se afle în legătură directă cu tinerii, oferindu-le viitorilor săi studenți, tineri elevi din România, Republica Moldova și din comunitățile de români, din Serbia și Ucraina, programul West Summer University, aflat zilele acestea în desfășurare, între 24 iulie – 09 august 2019. Scopul principal al proiectului West Summer University este facilitarea de informații pentru peste 20.000 de elevi din România, Republica Moldova și Serbia, în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pentru un număr de 300 de elevi, pe perioada a două săptămâni.

Universitatea de Vest din Timișoara a prevăzut în calendarul său universitar ca a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2019 – 2020 să debuteze pe data de 4 septembrie.

Articolul precedentAu început lucrările de curățare și ecologizare la Balta cu Nuferi
Articolul următorPesta porcină confirmată în Arad, la limita cu județul Timiș! Controale la granița dintre județe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.