Aproape de FALIMENT, COLTERM este dispusa sa plateasca 350.000 de euro pentru paza societatii!

Spread the love

Compania locala de termoficare din Timisoara intampina dificultati financiare fiind chiar la un pas de faliment. Cu toate acestea societatea mai sus amintita este gata sa plateasca 350.000 de euro pentru servicii de paza la centrala CET SUD si la casieriile COLTERM.

Contactat telefonic directorul COLTERM Emil Serpe a fost prins pe picior gresit si nu prea a stiut sa raspunda intrebarilor adresate.

” Stiu ca este o licitatie pentru serviciile de paza insa nu stiu sa va spun care este suma alocata deasemenea nu stiu nici cat am platit anul trecut pentru aceleasi servicii. Ceea ce stiu este ca la CET SUD unde avem 50 de hectare  de teren este nevoie de opt paznici. Mai mult am redus numarul acestora si la alte obiective. Cert este ca pretul ar trebui sa scada oricum la o licitatie este luat in considerare pretul cel mai mic iar acesta poate fi chiar si de 200.000 de lei”, a declarat pentru Gazeta din Vest Emil Serpe.

La ultimul plen al CLT (Consiliul Local Timisoara) primarul Nicolae Robu a declarat ca prioritatea municipalitatii este sa achite datoriile pentru COLTERM si RATT pentru ca acestea sa nu intre in faliment. Mai mult edilul a declarat ca toti banii timisorenilor care isi platesc taxele locale vor ajunge in conturile creditorilor sau vor fi folositi pentru plata salariilor. Cu toate acestea COLTERM este gata gata sa plateasca 350.000 de euro pentru paza societatii.

Pretul oferit de COLTERM este mare avand in vedere ca societatea este in pragul falimentului. Noul director al companiei nu stie cati bani sunt alocati pentru aceasta licitaie si nici macar nu stie de cati oameni ar fi nevoie pentru paza societatii. Emil Serpe a mai declarat ca nu el se ocupa de intocmirea caietelor de sarcini si nu are de unde sa stie date precise despre acest caz.

Primarul Nicolae Robu nu a raspuns nici la telefon si nici la mesajele trimise pentru a comenta aceasta situatie bizara de la COLTERM.

sursa foto: facebook

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

2 COMENTARII

  1. cred ca art trebui sa va informati inainte de a publica : ce inseamna paza societatii(legea 333/2003), cite posturi de paza sunt necesare in urma efectuarii analizei de risc la securitate fizica(obligatorie pt toate soc com. conform HG301/2012),analiza intocmita de experti abilitati, ce obligatii are conducatorul unitatii in urma acestei analize si apoi sa va intrebati de ce are nevoie de opt posturi de paza(nu paznici) la cet sud; cine crede ca poate stabili dupa bunul plac se insala, iar pretul se stabileste in urma unei licitatii si pretul pietei, pret pt.care si firma de paza este obligata sa il intocmesca pornind de la salariul minim pe economie(sunt mai multe cheltuieli cind se formeaza pretul); as dori sa stiu daca cel care a scris articolul, ar avea functie de conducre(ex. director) ce masuri ar lua pt. a nu incalca legea(L333/2003), care poate duce si la dosar penal daca apar incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here