Au depus contestații la BAC și au primit note mult mai mici

Aproape o sută douăzeci de liceeni din Timiș s-au ales cu note mai mici la BAC după ce au depus contestație. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Școlar Timiș,  au fost depuse în total 1.130 de contestații, însă notele a 741 de liceeni nemulțumiți au rămas neschimbate, 271 au obținut note mai mari, iar 118 mai mici.

Astfel, rata de promovare a examenului de BAC în județul Timiș a crescut la 64,53%, cu 1,28% după contestații, iar 51 de candidați au fost declarați admiși după ce lucrările le-au fost recorectate. Niciun absolvent de liceu nu a reușit să ia nota 10 pe linie la examenul de Bacalaureat din acest an.

ISJ Timiș a făcut public și topul liceelor după afișarea rezultatelor finale la BAC, după contestații. Pe primul loc a rămas Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – promovabilitate 100%, urmat fiind de Colegiul Național Bănățean – 98,86%, Colegiul Național „C.D. Loga” – 98,59%, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” – 92%, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” – 91,67%, Liceul Teoretic „William Shakespeare” – 91,38% și Liceul Teologic Baptist – 90,91%.

La polul opus se află patru licee din județul Timiș, în care niciun elev nu a reușit saă promoveze examenul. Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol Orțișoara, Liceul Tehnologic „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare, Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Timișoara și Liceul Teoretic Socrates din Timișoara.

(Foto arhivă)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here