AQUAPIC – finalist al concursului naţional de proiecte Urbaniada

Fundația româno-germană Aquademica, înființată de către Aquatim şi Departamentul de ape uzate al Primăriei München, este între cei opt finalişti naţionali ai concursului de proiecte Urbaniada, organizat de The Institute, reprezentat legal de Fundația „Gala Societății Civile”, pentru ING Bank Romania. Urbaniada susține implementarea unor proiecte de arhitectură sau urbanism, care vizează îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban.

Propunerea prezentată de Aquademica și partenerul său, asociația Urban Survey, care a intrat în competiţie cu 51 de alte proiecte, poate aduce timișorenilor, în premieră, un centru educațional destinat copiilor între 5 și 12 ani, care vor să învețe activ, prin joc și experiment, cât mai multe despre apă şi proprietăţile ei.

Centrul experimental AQUAPIC va fi situat la fosta uzină de apă industrială din Timișoara. Clădirea istorică a fostei uzine va fi reamenajată ca muzeu, unde vor fi expuse utilajele vechi, iar în zona verde existentă, copiii de vârstă preşcolară şi şcolară vor învăța, cu ajutorul instalațiilor și materialelor didactice special concepute, despre apa în natură, poluarea și protecția mediului, traseele apei în orașe și în case. Zona luciului de apă va fi destinată experimentelor fizice şi concursurilor de navomodelism, iar un mini-laborator, amenajat într-un pavilion din incinta uzinei, le va deschide copiilor porțile spre lumea fascinantă a experimentelor chimice.

Prin acest proiect, Fundația Aquademica și Aquatim rămân fidele obiectivului lor de a sprijini educația formală, prin resurse alternative, AQUAPIC urmând să fie o pepinieră pentru viitorii specialiști în domeniul apei și ai mediului. Totodată, proiectul va face parte dintr-un circuit cultural și educațional, în contextul adjudecării, de către Timișoara, a titlului de Capitală Culturală a Europei în 2021.

Proiectele câștigătoare, anunțate la 1 martie, vor beneficia de o sumă totală de 250.000 de Euro și vor fi implementate până la 1 octombrie. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al competiției www.urbaniada.net.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here