Aquatim a atras fonduri europene pentru încă trei stații de epurare în Timiș

În data de 28 iunie 2022, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Proiectare și execuție stații de epurare Satchinez–Hodoni, Cenei-Checea și Cenad” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul de lucrări „Proiectare și execuție stații de epurare Satchinez–Hodoni, Cenei-Checea și Cenad”, în valoare de 30.746.839,70 lei, fără TVA, a fost semnat cu Asocierea S.C. ROMTIM INSTAL S.R.L., S.C. DIMEX 2000 COMPANY S.R.L. și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 36 de luni perioada de garanție.

Cele trei stații vor include următoarele trepte de epurare: treapta de epurare preliminară, treapta de epurare biologică avansată a apelor uzate, cu eliminarea compușilor de azot și fosfor, însoțită de tratarea nămolurilor rezultate. Nămolul evacuat va avea un conținut minim de substanță uscată de 25,0%. Stațiile de epurare vor fi complet automatizate și nu vor necesita personal de operare permanent. Se urmărește îmbunătățirea condițiilor de mediu pentru un număr de locuitori echivalenți de 5.004 LE (Satchinez-Hodoni), 4.701 LE (Cenei-Checea) și 4.095 LE (Cenad).

Contractul presupune totodată proiectarea și execuția unor conducte de evacuare a apei epurate și structuri de evacuare în emisar, sisteme de alimentare cu apă a stațiilor de epurare și amenajarea drumurilor de acces la stațiile de epurare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

 

Dr. ing. Ilie Vlaicu

Director General

Aquatim SA

 

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here