În data de 30 mai 2023, s-au semnat două contracte de lucrări pentru proiectarea și execuția a două stații de tratare a apei potabile în județul Timiș. Acestea fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Ambele contracte s-au semnat cu Asocierea S.C. DATCOMP S.R.L. – S.C. BEESPEED AUTOMATIZARI S.R.L.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 1 – Stația de tratare Deta”, în valoare de 15.715.831,63 Lei, fără TVA, prevede extinderea și modernizarea stației de tratare Deta, prin introducerea unor sisteme și echipamente noi și a sistemului SCADA, extinderea sursei subterane Deta prin realizarea a cinci noi foraje, montarea unor conducte de aducțiune între forajele noi și STA Deta (aproximativ 1km lungime), înlocuirea conductei de aducțiune dintre frontul de captare Pădureni-Jebel și STA Deta (aproximativ 10 km lungime). Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 2 – Stația de tratare Ciacova”, în valoare de 10.662.060,28 Lei, fără TVA, presupune execuția unei stații noi de tratare la Ciacova, echipată cu tehnologie de ultimă oră și cu sistem SCADA, reabilitarea rezervorului existent de înmagazinare a apei (500mc), extinderea sursei subterane Ciacova cu două foraje noi și o conductă de aducțiune de aproximativ 1,9 km. Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Articolul precedentEvoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză, în dezbatere la CCIA Timiș
Articolul următorSucces internațional al expoziției “Victor Brauner: Invenții și Magie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.