Pentru că digitalizarea este viitorul, Aquatim a făcut, încă de la finalul anului trecut, demersurile pentru achiziția unui sistem de digitalizare a contorizării în Timișoara, iar în luna februarie a acestui an, a semnat Contractul de finanțare pentru proiectul ”Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara”(Cod SMIS 2014+ 158011), în valoare de 9,8 milioane lei, din care 7,9 milioane lei fonduri europene, 1,2 milioane lei de la bugetul de stat, 186 000 lei de la bugetul local și 600 000 lei co-finanțare Aquatim.

Astăzi, 31 mai 2023, s-a semnat contractul de achiziție a unui număr de 8000 de contoare inteligente, în valoare de 5.939.272,78 lei, fără TVA, cu firma ETA 2U SRL. Durata contractului este până în 31 decembrie 2023.

Contoarele smart de apă rece, echipate cu dataloggere si module de comunicație pentru măsurarea consumului de apă, permit citirea orară și transmisia zilnică a datelor, situații de consum anormal (consum prea mare, consum prea mic), încercări de manipulare a mecanismului etc.

Scopul proiectului îl reprezintă eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria de operare a Aquatim prin implementarea unui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timişoara.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de digitalizare al opera-torului regional Aquatim la nivelul municipiului Timișoara.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Articolul precedentPanouri fotovoltaice din fonduri europene pentru Aquatim
Articolul următorProgram casierii Aquatim în perioada 1 – 5 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.