Patru persoane, bănuite de comiterea mai multor înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate, au fost arestate preventiv pe o perioadă de 30 de zile. În urma a șase percheziţii efectuate în Timişoara şi Arad, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au ridicat 564 de contracte încheiate cu persoanele vătămate.

La data de 25 martie, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Timişoara, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat șase percheziţii pe raza municipiilor Timişoara şi Arad la sediile a două firme şi domiciliile a patru persoane bănuite de înşelăciune.

În fapt, în perioada iunie 2015 – martie 2016, bănuiţii, cu vârste între 26 şi 38 de ani, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori) a șase societăţi comerciale, împreună cu alţi indivizi cu legături infracţionale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate.

Din cercetări a reieşit că, bănuiţii ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în Germania, în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract. Acolo, acestea achitau sume de aproximativ 500 de lei, sub promisiunea că banii vor fi restituiţi de angajatorul german, însă în realitate contractele încheiate erau pentru prestări servicii cu o durată de 24 de ore, banii intrând în conturile societăţilor comerciale. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat 564 de contracte, urmând a stabili cu exactitate circumstanţele în care au fost încheiate.

S-a procedat la reţinerea pentru 24 de ore a bănuiţilor, aceştia fiind prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele acestora, Judecătoria Timişoara a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, aceştia fiind introduşi în Centrul de Arestare Preventivă Timiş.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la înşelăciune, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

(Foto: www.aradon.ro)

Articolul precedentVremea se incalzeste! A venit cu adevarat primavara
Articolul următorTraficant de droguri dat în urmărire generală, depistat la vama Cenad

1 COMENTARIU

  1. Bine ca ia prins am facut plingere la Politiia TM si la OPC si sau scapat repede.macar sa se faca lumina .si o intrebare.cum pot recupera bani luati de Hoti???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.