Asociația Acasă în Banat dă startul pentru înscrierea voluntarilor în proiectul ”Color the Village”, un adevărat festival al faptelor bune

Între 20 și 22 iunie, timp de 3 de zile, toți cei implicați vor zugrăvi cel puțin 30 de case din localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Proiectul va coopta atât voluntari, cât și locuitorii comunei, proprietari ai caselor și oameni din administrația locală pentru a zugravi fațadele caselor din sat.

Pentru a se înscrie, voluntarii trebuie să intre pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro și să completeze formularul de înscriere. Va fi posibilă participarea în toate cele trei zile sau, la alegere, în oricare dintre cele trei zile. De asemenea, se vor putea înscrie și echipe formate din angajații aceleiași companii sau instituții.

Evenimentul este organizat sub forma unui festival, un adevărat festival al faptelor bune! Ne vom aduna din toate colțurile țării și, alături de oamenii din sat, vom interveni pentru renovarea fațadelor acestor case. Scopul este să ajutăm această localitate să devină o destinație importantă pe harta turistică a României”, a declarat președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Participanții înscriși nu vor plăti nicio taxă, însă sunt rugați să transmită o confirmare și să vină la eveniment pregătiți cu echipament de protecție și câteva unelte cu care vor lucra: pensule, bidinele, șpaclu, ciocane etc. Pentru cazare, pe lângă pensiunile din zonă, vor fi asigurate și câteva locuri gratuite la localnici. De asemenea, pentru cei care vor veni cu cortul va fi pus la dispoziție un loc de camping amenajat în Cheile Rudăriei.

Toți voluntarii înregistrați vor avea masa asigurată gratuit pe parcursul celor trei zile de eveniment. Bucatele vor fi unele tradiționale și vor fi gătite de un bucătar profesionist alături de gospodinele locului.

Pe lângă programul de renovare propriu-zis, vor avea loc și ateliere pentru copii, foc de tabără, excursii ghidate la mori și la obiectivele din împrejurimi, momente artistice, precum și alte surprize.
Evenimentul Color the Village este unic în România și este organizat de Asociația Acasă în Banat în parteneriat cu Primăria Eftimie Murgu. Proiectul este finanțat de Ursus Breweries prin programul „Cinstim Binele” și are ca partener AZUR Romania. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V care a avut loc în data de 14 aprilie, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here