Atenție! Curățați zăpada de pe trotuare, în caz contrar riscați sancțiuni! Au fost înmânate deja somații

Polițiștii locali fac verificări în teren pentru a vedea dacă timișorenii și-au curățat zăpada din fața imobilelor de locuit, dar și din fața unităților comerciale.

Astfel, în ultimele două zile, au fost înmânate un număr de 325 de somații în special societăților care nu au curățat zăpada din fața unităților în care desfășoară activități din mai multe zone ale orașului, cum ar fi zona centrală, Calea Șagului – Dâmbovița, Complexul Studențesc, Calea Buziașului, zona Badea Cârțan – Traian – Ștefan cel Mare, Circumvalațiunii, Calea Aradului.

Poliția Locală continuă acțiunile pe această linie, cu atât mai mult cu cât în zilele de weekend unii cetățeni au fost plecați din oraș și nu au avut posibilitatea să curețe trotuarele, urmând ca, în cazul în care cei somați nu se conformează, să fie aplicate sancțiuni.

Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare”, spun reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, proprietarii au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

În caz de neconformare, sancțiunile prevăzute pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1000 lei, iar pentru persoanele juridice între 1500 și 2500 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here