Atenție de unde cumpărați ciuperci! Pot fi otrăvitoare dacă le luați de la persoane neautorizate!

Polițiștii locali au făcut verificări la piața volantă amenajată lângă Stadionul Dan Păltinișanu, pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț în perimetrul respectiv.

La mică distanță de piață, în parcarea de pe strada Arieș, a fost depistat un comerciant din localitatea Șeitin, județul Arad, care vindea ciuperci culese din pădure fără a deține niciun fel de autorizație de comerț sau documente care să ateste proveniența mărfii.

În perimetrul pieței mai există comercianți care vând astfel de produse, dar pentru care există documente de proveniență, fiind cultivate în ciupercării autorizate. Cetățeanul depistat în parcarea Arieș a fost sancționat conform HCL 321/2001, cu amendă de 250 lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării și ulterior distrugerii, existând pericolul să fie otrăvitoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Polițiștii locali atrag atenția atât comercianților să nu mai expună spre vânzare mărfuri pentru care nu au documente și nu au siguranța că nu sunt dăunătoare, iar cetățenilor să cumpere astfel de produse numai de acolo de unde au certitudinea că se poate face dovada provenienței produsului, mai ales că, în ultima perioadă, au existat cazuri mediatizate de consum al ciupercilor otrăvitoare culese din pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here