Atenție părinți! Copiii care nu sunt vaccinați nu mai pot merge la școală

Copiii nevaccinați, excluși din colectivitate! Cel puțin asta prevede un nou proiect de lege elaborat de parlamentari, care a intrat deja în dezbatere. Acesta își propune să crească numărul copiilor vaccinați, pentru evitarea epidemiilor.

Ne confruntăm de ceva timp cu o epidemie de rujeolă care face din ce în ce mai multe victime, și având în vedere că în urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Sănătății a fost prezentată o propunere de lege a vaccinării care încearcă să reglementeze tot ceea ce ține de vaccin, pentru a preveni pe viitor o asemenea situație. Legea este inspirată din legea Uniunii Europeană, unde rata vaccinului este de peste 90%, la noi în țară este undeva la 80% la prima vaccinare, iar la a doua doză este undeva la 50% mă bucur că există această propunere, era absolut necesară având în vedere că la ora actuală avem un spital în țară care este în carantină, un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, avem în jur de 20 de morți din cauza rujeolei și peste 4.000 de copii bolnavi de rujeolă. Din punctul meu de vedere sunt două probleme majore în ceea ce privește vaccinarea, prima problemă este refuzul părinților de a vaccina copiii, iar cea de-a doua problemă este lipsa vaccinului în foarte multe cazuri. Această lege își propune să rezolve ambele probleme, se va încerca obligarea părinților să își vaccineze copiii, ei pot semna totuși o hârtie că nu doresc vaccinarea dar va apărea o problemă în momentul intrării în colectivitate a copiilor. În ceea ce privește necesarul de doze de vaccin, prin această lege Ministerul se obligă să aibă stocuri pe cel puțin doi ani pentru fiecare vaccin”, a declarat Bianca Gavriliță, deputat PSD de Timiș.

Proiectul de lege a fost depus spre dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătății.  După ce va fi aprobată legea, părinții care refuză să îșli vaccineze copiii o vor face pe proprie răspundere iar micuții nu mai pot fi înscriși la școli sau grădinițe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.