Atenţionare de călătorie în Belgia. Cod portocaliu de zăpadă și îngheț  

Mare atenție dacă doriți să călătoriți pe teritoriul Regatului Belgiei! MAE anunță că în conformitate cu prognoza publicată de Institutul Regal de Meteorolgie din Belgia, în perioada 12-13 ianuarie 2017 se vor înregistra căderi abundente de ninsoare, vânt și maree ridicată. A fost emisă o atenționare meteo cod portocaliu de zăpadă și îngheț.

Conform prognozei IRM, ninsorile, vântul și temperaturile scăzute se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei și vor avea un caracter mai pronunţat în jumătatea de sud-est, precum și în zona de coastă a țării.

În privința precipitațiilor, zona de nord-est și provincia Liège vor fi cele mai afectate.Vântul va sufla puternic, atingând o viteză de 70-90 km/h, iar în partea de sud a țării va avea o viteză de până la 100km/h.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

(Foto: b365.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here