Atenţionare de călătorie în Spania. Cod roşu şi portocaliu de precipitaţii în Comunitatea Valenciană

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Regatului Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – AEMET a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe pentru perioada 19 – 21 ianuarie 2017, în Comunitatea Valenciană (provinciile Valencia şi Alicante), de tip cod portocaliu şi roșu. Fenomenele meteorologie se caracterizează prin căderi masive de precipitații, care vor fi sub formă de ninsoare, la altitudini inițial de 400 m, ulterior această limită crescând spre 800 – 1000 m.

În zonele montane va apare fenomenul de viscol, din cauza intensificărilor de vânt. Codurile au fost emise ca urmare a formării în bazinul Mării Mediterane a unei zone de presiune joasă, care va determina furtuni puternice, cu ploi torențiale, vânt puternic şi ninsori în zonele montane ale celor două provincii ale Comunităţii.

Zonele de coastă şi de munte vor fi ariile unde intensificările de vânt vor putea avea, local şi temporar, un caracter de vijelie. Se menționează că circulaţia rutieră (în special a autotrenurilor rutiere – TIR) pe autostrăzile A7, AP7, A3, A35 şi A31 va fi afectată de aceste intensificări ale vântului şi de căderile de zăpadă. Este posibil ca zborurile operate pe două aeroporturi internaționale, cele de la Valencia şi Alicante, să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare, sau chiar să fie anulate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Consulatului României la Castellon de la Plana: +34677842467.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://castellon.mae.ro/contact și www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here