Atenţionare de călătorie Turcia! Manifestaţie L.G.B.T. neautorizată la Istanbul – duminică

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Turcia că, duminică, 26 iunie, este preconizat să se desfăşoare, la Istanbul, în zona Bulevardului Istiklal  – Taksim, marşul anual al comunităţii L.G.B.T. Aceasta este o acţiune care nu a primit aprobarea desfăşurării din partea guvernatorului provinciei Istanbul. Pe rețelele de socializare locale au apărut numeroase apeluri de participare la eveniment, fapt ce va determina intervenţia în forţă a autorităţilor, pentru dispersarea manifestanţilor.

Zonele cu risc sporit de apariție a unor manifestații sunt Piața Taksim, cu străzile adiacente şi B-dul Istiklal din Istanbul. Se recomandă pentru turiștii care se vor afla, în data de 26 iunie 2016, în zona bulevardului Istiklal să manifeste prudenţă, pe fondul posibilității apariției de manifestări spontane şi să se delimiteze de orice acțiune de protest.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

(Foto www.epochtimes-romania.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here