Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara, au făcut 12 percheziţii domiciliare, în județul Hunedoara la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate străine și înșelăciune.

Mai exact, anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate străine și înșelăciune, în care sunt vizate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 48 de ani.

Începând cu anul trecut, membrii grupării ar fi derulat multiple tranzacţii cu plata în numerar, plasând pe piaţă bancnote false din cupiura de 50 de euro și, astfel, ar fi indus în eroare persoane fizice din localitățile Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

Liderul grupării ar fi un bărbat de 48 de ani, care a avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia.

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate.

10 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Timişoara, pentru audieri.

 

Articolul precedentAccident grav la Gătaia, între un autoturism și un microbuz! A fost solicitat elicopterul SMURD
Articolul următorÎngrijorător! Crește din nou numărul cazurilor de coronavirus! 237 de îmbolnăviri în 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.