În unitatea sanitară sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen. Saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi și grup sanitar propriu. Aici vor fi tratați doar pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Pacienții pozitivi cu coronavirus vor fi evaluați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, după care vor fi transferați la spitalul suport COVID 19.

Coordonatorul unității este doctorul Ovidiu Roșca, medic specialist de boli infecțioase.

Unitatea are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

“Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen, și ne vor fi adresați pacienții de la Spitalul Victor Babeș după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta înseamnă că vom primi forme medii, dar nu severe, neavand anestezie-terapie intensivă. Incercăm să degrevăm Spitalul Victor Babeș, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, spune Ovidiu Roșu, medic specialist boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

“Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două – trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil.” spune  Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Astăzi, în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara sunt internați 125 de pacienți.

Articolul precedentEchipa câștigătoare pentru Timișul european
Articolul următorCetățenii județului Timiș sunt pasibili de amenzi, iar operatorii de salubrizare pot refuza colectarea deșeurilor, dacă acestea nu sunt precolectate separat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.