Au început pregătirile pentru Timotion 2019! S-a deschis înscrierea de proiecte pentru finanțare

Organizațiile și grupurile de inițiativă din vestul țării, care au idei de proiecte pentru anul 2019, au șansa să beneficieze de colectare de fonduri prin intermediul Timotion, cel mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din Timișoara, în cadrul căruia publicul este invitat să facă donații.

Organizatorii Timotion, Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Club Sportiv Alergotura, anunță că de astăzi, 1 octombrie 2018, se pot depune proiecte. Cei interesați trebuie să se încadreze în termenul limită 9 noiembrie 2018, iar până atunci pot solicita organizatorilor recomandări pentru scrierea proiectului astfel încât acesta să respecte criteriile de evaluare.

Ediția Timotion 2019 va oferi acces la finanțare din donații pentru 20 de proiecte. Încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă să fie cât mai creative în construcția proiectelor și să aibă în vedere misiunea comună pe care ne-o asumăm. Să combatem, într-un fel sau altul, indiferența, ignoranța, inegalitatea de șanse, discriminarea sau izolarea anumitor categorii de persoane. Ne dorim să promovăm implicarea și colaborarea pentru a crea o comunitate bazată pe valori. Colaborarea, transparența, conectarea, contribuția, cunoașterea, inovația, demnitatea și respectul se numără printre valorile TIMOTION, a spus Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
Vor fi luate în considerare proiectele de sănătate sau culturale, proiectele de revitalizare turistică sau organizarea unor programe care să încurajeze integrarea, colaborarea, spiritul civic, respectul față de mediu, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice.

Timotion 2019 este deschis și pentru inițiative din județele învecinate Timișului. Pot depunde proiecte și cei din Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Ghidul Solicitantului și formularul de înscriere împreună cu mai multe detalii despre eligibilitatea aplicării sunt disponibile pe site-ul www.timotion.ro.

În 14 decembrie 2018 vor fi anunțate cele 20 de proiecte, urmând să înceapă campaniile de colectare de fonduri pentru ele. Prin Timotion, aceste proiecte sunt aduse la cunoștința publicului care este încurajat să facă donații sau să participe la probele sportive în 14 aprilie 2019, când pot să doneze unui proiect taxa de înscriere.

La ultima ediție, Timotion a oferit vizibilitate și acces la finanțare pentru 18 proiecte, dintre care jumătate au obținut din donații fie suma integrală, fie au fost foarte aproape de bugetul dorit. Aproximativ 250.000 de lei s-au colectat din donațiile alergătorilor, publicului și companiilor care au suplimentat banii alocați inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here