Au început ”Zilele Japoneze” la Biblioteca UPT

Spread the love

Perioada imediat următoare e una deosebit de bogată în evenimente organizate de Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara în colaborare cu Ambasada Japoniei în România.

Astfel, joi, 23 mai, de la ora 16:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, Florentina Toma, reprezentanta Ambasadei Japoniei în România, va prezenta oportunitățile de studiu și programele de burse în Japonia, eveniment la care sunt așteptați studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice.

Tot astăzi de la ora 18:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, va avea loc deschiderea Zilelor Filmului Japonez, eveniment în cadrul căruia vor fi proiectate o serie de filme, după următorul program:

•Joi, 23 mai, ora 18:00, HAPPY FLIGHT

Filmul este despre Kazuhiro Suzuki, un copilot care încearcă să dobândească brevetul de pilot și Etsuko Saitō, un însoțitor de bord, care se află la prima sa misiune pe un avion al Nippon Airways 747-400, care zboară la Honolulu, Hawai, SUA. Dacă zborul trebuia să fie unul obișnuit, fără probleme, de această dată avionul are probleme tehnice serioase, care vor determina echipajul să ia cele mai bune măsuri pentru a ateriza în siguranță.

Regia: Shinobu Yaguchi (2008), 1h43 min.

• Vineri, 24 mai, ora 18.00, SHODO GIRLS

Povestea este plasată în „Orașul hârtiei” – Shikoku Chuo din Prefectura Ehime, oraș care se mândrește cu cea mai mare producție de hârtie din Japonia. Satoko este în ultimul an la liceul din localitate și președinta clubului de caligrafie. Viața clubului și a orașului ia o nouă direcție, când Ikezawa, un nou profesor de caligrafie sosit la liceu, începe șă facă demonstrații de scriere caligrafică.

Regia : Ryûichi Inomata (2010), 1h20

• Joi, 30 mai, ora 18.00, THE CHIEF OF SOUTH POLAR
Filmul este o comedie spumoasă care are loc în condițiile climatice extreme de la Polul Sud, având printre protagoniști pe Masato Sakai, unul dintre actorii preferați ai publicului tânăr din Japonia. (www.cinemagia.ro)

Regia: Shûichi Okita (2009), 2h5min.

• Vineri, 31 mai, ora 18.00, SWING GIRLS

Filmul este o comedie despre un grup de fete care formează un big band. Pelicula a câștigat numeroase premii la cea de-a 28-a ediție a Academiei Japoneze de Film, cum ar fi premiul pentru cel mai popular film și premiul de debut pentru actrițele Yuta Hiraoka și Juri Ueno.

Regia: Shinobu Yaguchi (2004), 1h45.

Partener: Asociația Yamato Timișoara.

Filmele sunt traduse în limba română.

Intrarea este liberă.

Nu în ultimul rând, în a doua jumătate a lunii iunie vor fi reluate și cursurile de limba japoneză organizate la Biblioteca Centrală a UPT, care s-au bucurat de o audiență peste așteptări la edițiile precedente.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here